WONG NEKI-NEKI

Suatu saat saya dapat pesan dari seseorang. Ia mengaku asli dari Selanegara, Sumpyuh, Banyumas.

Ia memaksa saya agar mau mengaku sebagai saudaranya. Saya jadi bingung.

“Mas Heri ngaku saja kalau sebenarnya kamu ini saudara saya yang pergi tidak pamit sejak setahun lalu.”

“Lho, lha bapak ini kok tiba-tiba nyuruh saya gitu?”

“No, Sutikno. Kamu ngaku saja. Pulanglah, bapak ibu nunggu di rumah. Calonmu wis nunggu, No!” ia tetap ngotot.

Setelah saya dedes, kata bapake itu tadi, wajah saya mirip banget sama Sutikno, ponakane.

Akhirnya sampai sekarang tidak saya balas pesan-pesanya.

Aneh-aneh wae wong iki. Saiki usume wong wegah ngakoni sedulur, lha kok iki ndadak neki-neki aku kon ngaku jare sedulure sing ilang setaun kepungkur.

Jane ya gelem wae yen mung ngakoni sedulur. Mung yen tak iyani, trus reka-reka ngaku yen aku iki Sutikno tenan; harak aku dadi piye ngono. Nganggo dicepaki calon barang, Ndes!

Balesan terakhirku: “Dhe, Pakdhe. Pakdhe Mbuh Sopo Jenengmu. Aku iki Heri. Dudu Sutikno. Aku gelem mbok daku sedulurmu. Malah aku seneng isih ana wong kaya jenengan sing gelem nggoleki sedulure sing ilang. Mung sepisan meneh, aku Heri dudu Sutikno.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *